Åh..nu är jag kär!

Ja, helt förälskad i min lilla nya vovve, hämtade hem Labrador-tiken igår.
Will och jag tog tåget, fick t om åka X2000, wow vad det var poppis!
Så nu har jag en svart flicka, Nikita, eller Nicki..snart 9 månader, underbar men MASSOR att jobba med.
Utomhus är hon just nu en mardröm men börjar redan bli bättre på bara några gånger med lite träning, så stor potential finns. Väldigt snabb att lära, det märks. Så japp, nu känns det otroligt bra.
Denna dam har vad jag förstått fått vara hemma väldigt mycket själv och omplacerades just p ga tidsbrist. Mental stimulering och motion verkar ha varit väldigt begränsad så hoppas kunna ändra på den saken !
Barnen har i princip bosatt sig på golvet jämte Nicki, hon är så underbar mot barnen, precis som en labbe ska va :)
Ska ta bilder på henne sen, har bara bilder från den tidigare ägaren och då va hon yngre..och en hel del mindre oxå!

Hundbekymmer

Jaha, uppe med tuppen idag och kände att jag behöver uppdatera lite.

Jag köpte ju en liten valp för 3 veckor sedan. Märkte snabbt att hon kliade sig mycket. Påpekade det till "uppfödaren" eftersom det bara var 2 dagar efter veterinär besiktningen som gäller i 7 dagar.
Det beror nog på stress och den nya omställningen fick jag till svar då.

Så jag väntade några dagar till, valpen kliade sig fortfarande så jag hörde av mig igen och berättade att läget var likadant.
Då fick jag svaret att uppfödaren hittat löss på sina valpar, så jag fick behandla lilla pluttan mot det.
Hon blev fortfarande inte bättre, tvärtom blev klådan värre. Under tiden fick jag höra att veterinären som besiktigat valparna var typ 90 bast, tog färdtjänst till sin praktik, och säkert senil och blind ;)

Kändes inget vidare så jag pratade återigen med uppfödaren och sa att antingen får hon stå för kostnaderna för ett vet besök, eller så får hon betala tillbaks en del av köpesumman så jag kan ta henne till MIN veterinär, eller så fick köpet gå tillbaks.

Fruktansvärt jobbigt att ens behöva tänka på ett sånt alternativ men eftersom valpen hade problem INNAN jag köpte henne så tyckte jag inte det var mer än rätt att UF skulle ta tag i det, Fick till svar att hennes valpar hade fått medel mot både löss, loppor, fästingar men som inte hade fungarat mot klådan så nu hade dom blivit behandlade mot kvalster och rävskabb, för säkerhets skull!
Tyckte så himla synd om valpisarna som fick börja sitt liv med en massa kemikalier utan nån ordentlig undersökning om vad det kunde vara.
Väldigt lång historia men slutade med att igår fick valpen åka tillbaks, har haft sån ångest över hur jag skulle göra för tyckte det va så GALET alltihop. Istället för att kunna njuta av valptiden, så blev det en tid av oro istället..för vad som kunde vara fel. Jag kunde ha valt att ta alla vet-kostnader själv osv, men kändes som är hon redan sjuk nu, hur kommer det bli i framtiden?

Så igår eftermiddag spanade jag in hundar på nätet, så kommer det precis upp en annons om en liten underbar labrador-tik! Åh, det är ju MIN ras..som jag egentligen alltid velat ha..en liten vovve som ska omplaceras. Så idag ska jag åka och träffa henne. Kändes som en väldigt snabb svängning där..från en småhund till en lite större sak ;) Men skiter i det, den här gången får jag följa mina känslor istället för att tänka praktiskt som jag gjorde när jag bestämde mig för en liten hund, typ..smidigt att ta med..bra format ;)

Vi har vovve!

Japp som rubriken lyder så kunde jag tydligen inte vänta längre..efter månader av funderingar och annonsletande och läsande, så blev det en liten valp. En liten, 8 veckor gammal blandning, 75% Papillon 25% Shih-tzu. Hon hade fått namnet Mindy hos uppfödaren och det heter hon fortfarande.


Fotot är inget vidare..min gamla mobil är det ända som funkar här hemma, och en valp som inte vill ligga still många sekunder..man får liksom bara passa på :)

Just det, fick en utmaning av Mia- http://www.grancanariamaria.blogspot.com/

Här är reglerna
- Berätta om utmaningen i bloggen och länka till den som utmanade dig.
- Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.



Här är bilden som låg där, är ju mina små godingar, var ett tag sen :)

Jaha, jag är ju ingen flitig bloggläsare..bara ett fåtal bloggar jag läser, såklart din då Mia ;)
Hm..utmanar Jonas..om du kan tänka dig att uppdatera din blogg ;) hade varit kul!  http://jonasc.blogg.se

Hade helt glömt bort att det var min födelsedag idag tills Daniel var så söt och sa grattis till mig..
Hade precis vaknat..igen för sisådär 3-4 gången varit ute med Mindy på natten/morgonkvisten, hon är så duktig och säger faktiskt till när hon vill ut. Daniel gjorde frukost till mig..kaffe och allt!
Ida har sovit över hos en kompis, så har bara grabbarna hemma. Lite senare kommer mamma och brorsan oxå, snällaste mamma har gjort tårta, känns så lyxigt att slippa göra sin egna födelsedags tårta ju :)

Nästa vecka är det sportlov, blir nog inte så mkt sportande här mer än att springa upp och ner för trapporna med lilla hunden, en och annan minipromenad också.

Nähäpp..nu ska vi ut igen!

Ha det!

RSS 2.0