Tänkte bara skriva några rader..

Nu har det ju gått ett tag, så tänkte mest uppdatera lite..fast ganske svårt att tänka på vad som har hänt, när allt man kan tänka på är vad som händer imorgon!!!
Jag och min underbara friend Mia åker iväg till TUNISIEN..det känns bara helskumt och underbart och pirrigt..jag ska va utan barnen en hel VECKA...har aldrig hänt innan.
Ska bli SÅ skönt att bara få tänka på sig själv..göra som man vill..slippa kolla barn vid stranden, bara ligga och njuta...yes yes..kan det bli bättre! Kommer självklart sakna barnen nåt grymt..men behöver det här..
För att öva inför resan så testade jag nåt intressant igår..jag rökte vattenpipa..det kändes en aning flummigt..men kul, tack MR. H för det ;)
Näpp, nu ska jag packa!!!
Ha det bäst..eller nä..det kan ni kanske inte, för det ska Mia och jag ha:)

image7


Mon-gradering och middag hos mamma

Idag (lördag) hade Ida och Daniel deras Ju-jutsu avslutning, alltså gradering..den började på en så underbar tid som kl 9!!!
Eftersom jag inte fått tummen ur för att försöka skaffa körkort så fanns hela 2 alternativ att välja på att ta sig till dojon, 1- Buss, 2- cykel..
Eftersom bussarna inte passade alls så fick det bli alternativ 2.
Vi började cykla hemifrån vid kl 8.

Ida klagade på ont i huvudet, vilket hon ibland gör när hon är trött och inte riktigt "pallar" med...så jag sa: men kom igen nu, det är ju sista gången på ju-jutsun denna terminen, det fixar du! Lite käckt sådär..för att peppa lite..

Väl där hade hon ff ont i huvudet, men både Ida och Daniel fixade mon-graderingen kanon bra!
Så duktiga och koncentrerade barn!
Verkligen roligt att se hur mkt dom lärt sig på en termin till.

Ida fick en alvedon efter uppvisningen, vi skulle till min mamma och äta, med uppförs backe nästan hela vägen då hon bor uppe på ett BERG!!!  Nu tänker ni säkert, ahaa..precis som Bamses farmor med honungsburk i ena näven och köttbullar i andra..njaae..hon hade varken köttbullar eller dunderhonung..men däremot middag av annat slag..sen kom min käre bror skalman oxå..men det är en annan historia..nä..tror jag är trött..FÖR trött för att blogga..

Japp..vi cyklade hem igen..sen tempade jag min lilla dotter..så hade hon feber stackarn, fick världens sämsta samvete..vi som cyklat över hela stan..och hon som tränat ju-jutsu med sprängande huvudvärk, stackars stackars..
Men nu ligger dom i soffan, mina sötisar och mumsar på en massa lördagsgodis..så SÅ sjuk är hon inte iaf :)
Bild på Ju-jutsubarnen, taget med min sunkiga mobil kommer här:   image5

Torsdagsmorgon-KATASTROF

I tordags gjorde jag verkligen skäl för mitt "bloggnamn"

Vi vaknade sådär kl 07.45 och barnen ska gå iväg till skolan vid 8, himla bra!
Så stress stress...i med frullen, KAFFE KAFFE KAFFE ,mamman i duschen, på med kläderna, kikade i kalendern..och där såg jag att Will skulle vara hos tandläkaren kl 8.40!!!
Panik..ringde till dagis och sa att han skulle komma senare, skickade iväg Ida o Daniel till skolan, Will och jag susade iväg på cykeln i 110 km/h..mamman genomsvett..in till folktandvården, där dom konstaterade att jag skulle vara där dagen därpå med William, alltså fredag istället för torsdag!

Snälla tanten i luckan såg nog att jag inte såg så road ut, så hon sa att en annan tandläkare kunde titta på William's tänder idag istället..JA TACK sa jag..hemskt gärna!
Väl inne hos tandläkaren VÄGRADE Will att gapa, välkommen tillbaka om 6 månader sa "the dentist"..så det var bara att se glad ut och cykla hem igen..lämnade Will på dagis, där fick jag reda på att jag missat ett möte med dagisfröken i onsdags..vilket jag bara totalt GLÖMT..undrar om det är nåt allvarligt fel på mig..

Så här kan alltså mina dagar se ut ibland..


Cirkus Skratt

Japp, igår var vi iväg på cirkus!

Jag hade alldeles glömt bort cirkusen om inte min mor kom och ringde på dörren med biljetterna i handen igår förmiddag, snälla mamma bara fixar och donar hela tiden :)

Det var väldigt uppskattat bland barnen som satt som små ljus under hela föreställningen, ja förutom i pausen då, då sprang dom runt, runt som vanligt;)

Höjdpunkterna för dom lite äldre barnen var nog eldslukaren, jonglören och knivkastaren.
Kan bara nämna att jag gömt undan tändare, tändstickor och knivar VÄL här hemma nu!!!

William tyckte nog att katterna, hästarna och clownerna var bäst..eller ja, han gillade nog allt för han bara satt och gapade i princip hela tiden. Väldig skillnad från förra året när han bara ville klättra upp och ner för trapporna i cirkustältet och inte kunde sitta still en sekund! 
Sent blev det innan vi kom hem och barnen var väldigt glada att få lägga sig i sina sängar som små trötta gosefisar,  dom tackade så sött för att dom fått gå på cirkus :) Så TACK mamma/mormor för att du fixade med det och dessutom följde med, jättetrevligt!
Här kommer bild på eldslukaren, tagen från cirkus skratts hemsida. 
                                                   image4

Tracy Chapman

En dag kom Steve med en cd till mig..den har satt sina spår, just en låt har verkligen betytt mkt för mig speciellt efter Steve's död..    http://www.youtube.com/watch?v=7_N_N_j0d7o


Vilken helg...

Japp..det har verkligen varit en underbar helg! Pingst och göttigt väder..
Var hos mamma och fick mumsig middag i lördags, sååå gott! Och jag slapp lyfta ett finger..TACK mamma!  Barnen fick stanna där över natt så vimsiga mamman fick komma ut lite, det var kul! Drack lite möe bara men tack vare en bra cykel och en väldigt GUL jacka så kom jag hem till slut :) Söndags var vi i Stadsparken med en kompis som jag inte umgåtts med på länge, det var riktigt mysigt, barnen lekte och solen sken! Kunde inte bli bättre...

Idag har jag tänkt på det där att "måbra" och började med att lämna barnen på skola och dagis och sen cykla till Friskis & svettis och träna lite på gymmet där, det var himla skönt att få börja veckan så!
Därefter gjorde jag en kanongod räksallad med en massa sting i..hämtade Will på dagis, bakade bröd och sen iväg på ju-jutsu träning med Ida & Daniel..fullt ös har det varit, men en helt ok dag!
Nu ska jag stupa i säng, nöjd och glad!

Ida's födelsedag

Så, nu var det ju äntligen Ida's födelsedag igår, som hon har längtat!
Började med att jag hörde henne tassa på morgonen, så jag upp ur sängen, hörde hur hon rusade tillbaks till sin säng. Spanade in i hennes rum, och där låg hon och sov räv, så sött :)
Det blev givetvis lite sång och frukost på sängen...

Skolan hade varit toppen och alla hennes kompisar hade gjort fördelsedagskort till henne, så hon var jätteglad. Senare på eftermiddagen kom mormor och morbror samt goda vänner (M & I) och födelsedags-fikade.
Ida hade beställt mormor's kladdkaka så ingen tårta blev det för oss..men vi överlevde det också ;)

Sen var vi ute i solen och spelade lite fotboll, busade och hade kul!
Ida tyckte att hon haft en jättebra födelsedag!

                                                                                                         image3


Sol..underbara sol!

Tänkte bli mer miljömedveten och sluta kluddra en massa texter på papper osv och istället skriva av mig här.
Jag har liksom aldrig gjort detta innan, så ni vana bloggare som läser detta skakar säkert på huvudet åt mig..

Idag har varit en ganska jobbig dag, på insidan av mig..men försökt att inte tänka så mycket på det utan kört på som vanligt här hemma, satte på den där masken istället, den där masken som är så bra att ha när allt ska vara perfekt på utsidan, fast man gråter inombords.

Kan ju verkligen inte klaga på vädret iaf, har varit ute och myst med barnen på gården idag, stora barnen spelade bandy och minstingen gungade, gungade lite till..och sen gjorde vi sandkakor.

I morgon fyller världens goaste tjej år, nämligen min söta Ida, hon blir 9 år!!!
Så då blir det lite kalasande här hemma, ska bli kul!

William-sötnosen!

560532-1

Min lille son William 3 år

William, min lilla plutt, halvengelsk som har är ville idag ha "pineäpple" efter dagis sa han och kikade på mig med en massa bus i blicken..han visste så VÄL hur man uttalar pineapple..men det lät ju så mkt lustigare med pineäpple :) Kunde inte hjälpa att skratta högt åt honom på dagis, undrar vad dom stackars fröknarna tänker..stackars William, han måste va helt förvirrad med all sin svengelska!!!

Till Steve

Skrev lite igår natt..kunde inte sova för det hade hänt så mkt konstigheter under dagen..så låg jag och funderade, fattade pennan och bara skrev av mig..det brukar vara bra har jag hört;)
Här kommer texten :

Frustrationen finns där

brinner som eld i mitt hjärta

aldrig någonsin känt sån smärta

Behöver hjälp men ingen som hör

kan inte andas känns som jag dör

Utan dig vill jag inte leva

inte finnas till, orkar inte treva

Mitt hjärta för dig kommer alltid att brinna

en obeskrivlig kärlek, kommer aldrig försvinna

Min vän min solstråle mitt älskade ALLT

du försvann och plötsligt blev allt kallt

Svart som mörkaste natten

letat efter dig överallt

Hos Gud du nu vilar i frid och ro

Bara jag på jorden som inte kan sluta tro

Tro på att en gång jag dig ska finna

Hålla om dig och låta kärleken vinna


Välkommen..och..hur gör man nu då?

Så, nu gör även Vimsiga mamman ett försök med det här bloggandet som jag inte riktigt förstått mig på..
Blev så inspirerad av min goda msn vän's bloggande så tänkte, vad 17, hur svårt kan det vara att skriva en massa skit ;) Så här kommer väl finnas det mesta, men då mest mina funderingar och tankar..vardag osv osv..

Jag då, vimsiga mamman, är en 27 årig trebarnmamma som försöker få ordning på mitt liv. Mitt liv har varit en aning kaotiskt..är ju det fortfarande i viss grad, men det lär väl ni, som orkar läsa all den här dyngan, märka efter ett tag!
Det absolut bästa jag har är mina 3 goa barn, Ida, Daniel och William..dom är helmysiga!


RSS 2.0